Yurt Dışı Seçmenler İçin İkinci Tur Oylar 20 Mayıs’tan İtibaren Kullanılabilecek

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için 20 Mayıs’ta gümrüklerdeki sandıklar açılıyor. Yurt dışında oy kullanacak vatandaşlarımız ise her bir ülke için belirlenen gün ve saatlerde oylarını diledikleri oy kullanma merkezinde verebilecekler.

18/05/2023

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler Cumhurbaşkanı Seçimi İkinci Tur Oylaması için ülkeler özelinde belirlenmiş tarihlerde oylarını kullanabilecekler. Buna göre 73 ülkede 167 oy kullanma merkezinde ikinci tur oylama için en erken başlangıç tarihi 20 Mayıs Cumartesi günü olacak.

Vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Belçika, Birleşik Krallık, İsviçre, ABD, Kanada, Avustralya, İsveç, Norveç ve Danimarka’da 20-24 Mayıs tarihleri arasında 5 gün boyunca sandıklar açık kalacak.

Toplam 46 gümrük kapısında oy kullanma işlemi 20 Mayıs Cumartesi günü saat 08.00’de başlayacak ve 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00’ye kadar devam edecek. Yurt dışı seçmenlerden izin için Türkiye’de bulunanlar herhangi bir kara yolu gümrük kapısında, havalimanları ve limanlarda kurulan sandıklarda 24 saat esaslı olarak oylarını verebilecek.

Yurt dışı seçmenlerin bağlı bulundukları Başkonsoloslukların sosyal medya hesapları ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) secim.ytb.gov.tr adresinden ülkeler özelinde oy kullanma gün ve saatlerine ilişkin detaylara erişebilirler.